درمان آرتروز

پارگی منیسک
1 تیر 1396
پارگی رباط زانو
1 تیر 1396

درمان آرتروز

درمان آرتروز شامل دو دسته کلی است:

۱. درمان غیر جراحی

۲.درمان جراحی

درمان غیر جراحی شامل موارد متعددی است. درمان غیر جراحی بیشتر برای بیماران     جوان تر با شدت آرتروز کمتر توصیه میشود. اولین قدم درمان غیر جراحی، آموزش میباشد. آموزش شامل نحوه راه رفتن، نحوه نشستن و پرهیز از اقداماتی است که درد و آرتروز را بیشتر میکنند. قدم دوم ورزش و مدالیته های فیزیوتراپی است. ورزش ها شامل حرکات مفصل، ورزش های کششی، ورزش های تقویتی و ورزش های ایروبیک است. کاهش وزن بسیار مؤثر است به شکلی که کاهش ۱ کیلو گرم وزن میتواند فشار به مفصل را ۳ تا ۴ کیلو گرم کم کند.

بانداژ و استفاده از بریس در موارد خاصی مؤثر است و استفاده طولانی مدت به طور کلی توصیه نمیشود. اما استفاده از عصا و واکر بسیار مؤثر است به شکلی که یک عصا میتواند فشار به مفصل زانوی سمت مقابل را ۵۰ در صد کاهش دهد.

آب درمانی میتواند مفید باشد بهترین دمای آب ۳۴ تا ۳۷ درجه است. آب درمانی در بعضی موارد ممنوع است مثل عفونت یا بیماری پوستی، زخم باز و بعضی از مشکلات قلبی و عروقی.

استفاده از مدالیته های فیزیوتراپی مثل گرما، دیاترمی، اولتراسوند و TENSمفید است.

قبلا تصور بر این بود که طب سوزنی تا زمانی که انجام میشود مؤثر است اما طب سوزنی فقط اثر روانی دارد و هیچ تاثیر مثبتی بر روند آرتروز ندارد.

یخ درمانی در مرحله التهابی آرتروز میتواند باعث کاهش درد و التهاب شود. نباید یخ مستقیما با پوست تماس پیدا کند و بهتر است در یک حوله پیچیده شود و بمدت۱۵ تا ۲۰ دقیقه در هر ساعت استفاده شود.

تحریک الکتریکی، میدان مغناطیسی و پالس اولترا سوند نیز تاثیرات مفید کمی دارند.

دکتر علی شهسواری پور

1 دیدگاه

  1. سلام.واقعا وبسایت خوبی دارید
    ما در زمینه درب های ضد سرقت و ضد حریق فعالیت می
    کنیم.خوشحال میشوم از وبسایت ما دیدن کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *